administracijaNačelnik Skupština Servis građanaPoslovni imenikGradski prevozGALERIJA SLIKAKontakt

 

Press centar

 
 • OPŠTINA PETROVO INTERESANTNA INVESTITORIMA IZ ŠVAJCARSKE
  Petrovo, 25.5.2015

  Predstavnik i jedan od direktora korporacije „GABS AG“ iz Švajcarske Lorenzo Palazzolo boravio je u opštini Petrovo s ciljem sagledavanja mogućnosti za investiranje na području naše opštine. Na sastanku sa načelnikom opštine izrazio je želju za investiranje na ovom području, ukoliko postoje „realni“ projekti.
  „Za početak sam upoznao ljude odavde i prijatno sam iznenađen, vidim da ovdje postoji veliki potencijal“, istakao je Palazzolo.
  „Bio je ovo prvi korak, nadam se, uspješne saradnje. Narednih dana mi ćemo konkretizovati ideje za projekte a preliminarno smo dogovorili da uskoro bude organizovan širi sastanak, sa potencijalnim investitorima iz Švajcarske, gdje će biti prezentovane mogućnosti opštine Petrovo“, rekao je Ozren Petković, načelnik opštine.

 • „OMLADINSKA BANKA“ OPŠTINE PETROVO - NAJBOLJA PRAKSA RADA S MLADIMA U ZEMLJAMA JUGOISTOČNE EVROPE
  Petrovo, 21.5.2015

  Opština Petrovo je jedina lokalna zajednica iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, odnosno jedna od pet opština iz zemalja Jugoistočne Evrope, koja je nagrađena za projekat najbolje prakse u oblasti rodne ravnopravnosti i rada sa mladima. Nagradu je dodijelio NALAS (Mreža asocijacija lokalnih samouprava zemalja Jugoistočne Evrope) na godišnjem Forumu vlasti zemalja Jugoistočne Evrope, održanom u Plovdivu (Bugarska) od 16. do 19. maja.

 • POČELA SANACIJA „MRAMORA“ U KALUĐERICI
  Petrovo, 20.5.2015

  U Kaluđerici su počeli radovi na sanaciji rudarskog odmarališta „Mramor“, koje je u vlasništvu manastira Ozren, a koje će biti preuređeno u pravoslavni omladinski kamp. Obnovljeni objekat biće smještajnog kapaciteta sa 36 kreveta, uz kompletnu savremenu prateću opremu i sadržaje za boravak omladine iz Eparhije i dijaspore. Sam objekat biće generalno renoviran, sobe, mokri čvorovi, kuhinja, trpezarija, učionice sa školskim inventarom, kao i prostor oko kampa. Plan je da objekat bude u funkciji tokom cijele godine, što će imati veliki značaj, ne samo za manastir Ozren nego i za cijelu opštinu Petrovo.

 • DVADESETA GENERACIJA MATURANATA SREDNJOŠKOLSKOG CENTRA PETROVO
  Petrovo, 14.5.2015

  Učenici četrnaeste generacije ekonomskih tehničara i sedme generacije zavarivača, odnosno dvadesete generacije Srednjoškolskog centra Petrovo, proslavom mature zakoračili su u svijet odraslih. Nekima od njih ovo obrazovanje biće dobra odskočna daska za nastavak školovanja, drugi će već za koji dan krenuti u potragu za zaposlenjem, a i jedni i drugi su svjesni da će im odluka šta i kuda dalje vjerovatno biti jedna od najvažnijih u životu.

 • OZRENSKI PLANINARSKI MARATON - 05.-07. JUN
  Petrovo, 13.5.2015

 • Više vijesti...

Online Dokumenti