administracijaNačelnik Skupština Servis građanaPoslovni imenikGradski prevozGALERIJA SLIKAKontakt

 

Press centar

 
 • NAČELNIK UPRILIČIO PRIJEM ZA JESENJE PRVAKE PFL DOBOJ
  Petrovo, 27.11.2015

  Povodom uspješnog završetka jesenjeg dijela sezone 2015/2016 odnosno plasmana na prvo mjesto na tabeli Područne fudbalske lige Doboj, načelnik opštine Petrovo Ozren Petković danas je upriličio prijem za članove uprave FK „Zvijezda“ iz Kakmuža. Jesenji prvaci zadovoljni postignutim rezultatom a kako ističu od velikog značaja bila im je podrška načelnika opštine i firme „Napko beds faktori“ (Napco beds factory).
  „Konsolidovali smo svoje redove i zahvaljujući podršci načelnika opštine i vlasnika firme „Napko beds“ izvršili smo kompletnu reorganizaciju kluba, tako da smo se za samo jednu polusezonu vratili u Četvrtu ligu RS i to na prvu poziciju. Istovremeno smo počeli rad i sa mlađim selekcijama, okupili oko pedeset dječaka i naše ambicije su da se sledeće godine vratimo u Regionalnu ligu, gdje smo se nekad i takmičili“, rekao je Saša Samardžić, član uprave „Zvijezde“, naglasivši da će već u narednoj polusezoni seniorskoj ekipi biti priključena četiri igrača iz juniorske selekcije koji su „garancija za budućnost kluba“.
  Načelnik opštine Ozren Petković ovom prilikom uputio je čestitke „FK „Zvijezda“ , pohvalivši rad i uprave kluba i fudbalera.

 • JAVNI OGLAS o prodaji nepokretnosti putem usmenog javnog nadmetanja
  Petrovo, 27.11.2015

 • „PRO-BUDUĆNOST“ JEDAN OD NAJUSPJEŠNIJIH PROJEKATA U OPŠTINI PETROVO
  Petrovo, 20.11.2015

  Zahvaljujući projektu „PRO-Budućnost“ (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost), u kom je opština Petrovo u paru sa opštinom Gračanica, u protekle dvije godine na teritoriji naše opštine, realizovani su projekti vrijednosti 34.169 maraka. Riječ je o bespovratnim novčanim sredstvima koje je kroz „PRO-Budućnost“, odnosno preko Fondacije Mozaika i CRS-a (Catholic Relief Services) kao implementatora projekta, donirao USAID. Među finansiranim projektima su sanacija šteta od poplava u Kino sali Doma kulture u Petrovu i u „Cedamu“ u zgradi opštine, kao i sanacija štete na objektu svlačionice FK „Ozren“ koja je nastala nakon elementarne nepogode u avgustu prošle godine, kada je jak grad uništio krov objekta.
  „Prve dvije godine realizacije projekta PRO-Budućnost u našoj opštini možemo ocijeniti kao izuzetno dobre. Iz Fonda solidarnosti ovog projekta dobili smo sredstva kada su nam bila najpotrebnija i zahvaljujući tome sanirali štete od poplava u tri objekta. Pored toga realizovani su i projekti kroz koje je nabavljena oprema za ženski fudbalski klub i izložbeni štandovi za Kulturno-turistički i sportski centar a u toku je i realizacija projekta koji će omogućiti kurseve odnosno obuku zainteresovanih za stare, skoro izumrle, zanate kao što je tkanje. Dakle projekat PRO-Budućnost je jedan od najboljih projekata koji se realizuju u opštini Petrovo“, rekao je u svojoj ocjeni projekta načelnik opštine Petrovo Ozren Petković.

 • ODRŽANA DVADESET SEDMA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE PETROVO
  Petrovo, 18.11.2015

  Na današnjoj dvadeset sedmoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Petrovo usvojen je nacrt rebalansa budžeta opštine za ovu godinu kojim je predloženo povećanje prihoda sa 2.322.690,00 KM na 2.347.970,00 KM, odnosno za 25.280,00 KM. Usvojen je i nacrt budžeta opštine za 2016. godinu kojim su ukupna budžetska sredstva planirana u iznosu od 2.385.910,00 KM, što predstavlja 2,72% više prihoda u odnosu na budžet za 2015. godinu. Oba dokumenta upućena su u javnu raspravu, koja će biti provedena devetnaestog i dvadesetog novembra, nakon ćega će se rebalans budžeta za ovu i budžet za narednu godinu u formi prijedloga naći na narednom skupštinskom zasijedanju.

 • MINISTAR MIRJANIĆ U RADNOJ POSJETI OPŠTINI PETROVO
  Petrovo, 18.11.2015

  U kom pravcu voditi aktivnosti kako bi se izvršila sanacija infrastrukturnih oštećenja od prošlogodišnjih poplava na teritoriji opštine Petrovo bila je tema današnjeg sastanka načelnika opštine Ozrena Petkovića sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevom Mirjanićem, održanom u Petrovu.
  „Opštinja Petrovo je već podnijela zahtjev Fondu solidarnosti koji je naše ministarstvo obradilo i sigurno u narednim danima treba očekivati sjednicu Upravnog odbora Fonda na kojoj će ovaj zahtjev biti razmatran. Nadam se da ćemo naći rješenje da se što prije uđe u realizaciju i sanaciju ovih otvorenih pitanja u opštini Petrovo“, rekao je nakon sastanka ministar Mirjanić, naglasivši da će dio sredstava za sanaciju opština Petrovo obezbijediti iz kreditnih sredstava Svjetske banke namijenjenih za sanaciju posledica od poplava.
  Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković izrazio je nadu da će opština Petrovo ipak dobiti sredstva iz Fonda solidarnosti kako bi se što manje kreditno zadužila.

 • Više vijesti...

Online Dokumenti