administracijaNačelnik Skupština Servis građanaPoslovni imenikGradski prevozGALERIJA SLIKAKontakt

 

Press centar

 
 • CENTRALNA PROSLAVA VIDOVDANA NA OZRENU
  21.6.2016

  Vidovdan, Krsna slava Vojske Republike Srpske i 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka, obilježiće se u utorak, 28.juna, u porti manastira Ozren. Kako je predviđeno protokolom u devet časova počeće Sveta arhijerejska liturgija, nakon čega će biti služen parastos svim poginulim srpskim borcima od Kosovskog boja do danas. Slavski obred započeće u dvanaest časova.
  Na sastanku, koji je danas načelnik opštine Ozren Petković održao sa komandantom 3. Pješadijskog (Republika Srpska) puka, brigadirom Nedeljkom Kopuzom i njegovim saradnicima, istaknuto je da se očekuje dolazak oko hiljadu gostiju, na čelu sa članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, predsjednikom Republike Srpske i ministrima u Vladi RS, zatim pripadnici 3. Pješadijskog (Republika Srpska) puka i boračkih kategorija iz dvanaest opština Dobojske regije. Kako je naglašeno težište ovogodišnje centralne proslave Vidovdana stavljeno je na boračku populaciju iz opštine Petrovo.

 • PETROVO: MALA OPŠTINA SA VELIKIM IZVOZOM
  Petrovo, 17.6.2016

  Privreda opštine Petrovo ostvarila je u 2015. godini trgovinsku razmjenu sa inostranstvom u vrijednosti od 64,46 miliona maraka, od čega je 19,174 miliona maraka uvoz a 45,286 miliona izvoz. U poređenju sa 2012. godinom ukupna robna razmjena povećana je za 46,349 miliona maraka, od čega je povećanje uvoza za 13,008 a povećanje izvoza za 33,341 miliona.
  Podaci Privredne komore Doboj pokazuju da iz godine u godinu raste izvoz privrede opštine Petrovo i da je ova relativno mala opština na trećem mjestu po obimu izvoza u Dobojskoj regiji, odmah iza Dervente i Teslića, a ispred Doboja, Broda, Vukosavlja, Modriče, Stanara i Šamca.

 • OSVEĆEN HRAM SVETOG CARA KONSTANTINA I CARICE JELENE U SOČKOVCU
  Petrovo, 3.6.2016

  U naselju Sočkovac u opštini Petrovo danas je osvećen novosagrađeni hram posvećen Svetom caru Konstantinu i carici Jeleni. Osvećenje je obavio Njegovo Preosveštenstvo Vladika Zvorničko-Tuzlanski Hrizostom.

 • DAN UČENIČKIH POSTIGNUĆA U ŠKOLI U KARANOVCU
  Petrovo, 31.5.2016

  U Područnom odjeljenju Osnovne škole „Sveti Sava“ Kakmuž u Karanovcu danas je, povodom Dana učeničkih postignuća, organizovan prodajni mini sajam. Mališani su na štandovima izložili razne predmete koje su sami izradili, suvenire, igračke, knjige, ali i pokazali svoje kulinarske vještine.

 • ZAVRŠAVAJU SE RADOVI NA SANACIJI DVA KLIZIŠTA U KAKMUŽU
  Petrovo, 30.5.2016

  U Kakmužu se danas završavaju radovi na sanaciji klizišta na lokalitetima Vukovići – put za Mekiljicu, i Klanac – put za Volujak.

 • Više vijesti...

Online Dokumenti