administracijaNačelnik Skupština Servis građanaPoslovni imenikGradski prevozGALERIJA SLIKAKontakt

 

Press centar

 
 • NOVI VATROGASNI KAMION U OKTOBRU
  Petrovo, 22.8.2016

  Opštini Petrovo, odnosno Dobrovoljnoj vatrogasnoj jedinici, u roku od 60 dana biće isporučen novi vatrogasni kamion, odnosno kombinovano navalno vatrogasno vozilo. Ugovor o nabavci danas su potpisali načelnik opštine Petrovo Ozren Petković i direktor firme „V&Z Zaštita“ iz Banja Luke Zoran Janković. Ukupna vrjednost vozila je 351.170 maraka, od čega je iz budžeta opštine izdvojeno 16.170 KM dok je 335.000 maraka obezbijedio Vatrogasni savez RS.

 • Održana 33. sjednica Skupštine opštine – USVOJEN REBALANS BUDŽETA
  Petrovo, 8.8.2016

  U Petrovu je danas održana 33. redovna sjednica Skupštine opštine na kojoj je usvojen rebalans opštinskog budžeta, kojim su budžetska sredstva ove lokalne zajednice povećana za oko 230.000 maraka. Prema usvojenom rebalansu ukupna budžetska sredstva iznose 2.610.070 maraka umjesto dosadašnjeg budžeta koji je iznosio 2.385.910 KM, što je povećanje za 9,4%. Do povećanja prihoda, između ostalog, došlo je kod koncesionih naknada od Geokopa, koji eksploatiše kamen i Meser bh gasa. Nacrt dokumenta prošao je javne rasptrave po Mjesnim zajednicama.

  „Nakon javne rasprave jedan dio prijedloga od strane građana uvršten je u budžet, takođe uvršteno je sufinansiranje projekta „Jačanje uloge Mjesnih zajednica“, dogradnja škole u Karanovcu kao i sufinansiranje nabavke kamiona za odvoz smeća“, istakao je načelnik opštine Ozren Petković.

 • OBAVJEŠTENJE ZA RODITELJE
  Petrovo, 20.7.2016

  Obavještavaju se roditelji djece rođene poslije 31.08.2015. godine, sa prebivalištem na teritoriji opštine Petrovo, da je u toku proces prijavljivanja mališana koji će u sklopu manifestacije "Gospojinske dječije radosti" na poklon dobiti bicikl.

 • POČELA SANACIJA LOKALNIH PUTEVA NA TERITORIJI OPŠTINE
  Petrovo, 19.7.2016

  Preduzeće „Rial šped“ iz Doboj Istoka, kao najbolji izabrani ponuđač za izvođenje radova po projektu „Asfaltiranje lokalnih puteva na teritoriji opštine Petrovo za 2016. godinu“, danas je započelo radove na sanaciji i asfaltiranju udarnih rupa u Karanovcu i Sočkovcu.

 • U KAKMUŠKIM TERMAMA VRIJEME KONAČNO PRESTALO DA STOJI
  Petrovo, 18.7.2016

  U „Termama Ozren“, čiji je vlasnik odnedavno kompanija „Milojević“ iz Srbije, danas su počeli pripremni radovi za izgradnju banjskog kompleksa.
  „Danas smo započeli omeđavanje naših parcela a planiramo da u septembru ozbiljnije krenemo sa radovima. Već smo dogovorili projektovanje kompletnog kompleksa, tako da ćemo odmah nakon izrade projekta podnijeti zahtjeve za dozvole i saglasnosti i krenuti sa gradnjom“, rekao je Zoran Jurošević, zamjenik direktora kompanije „Milojević“.

 • Više vijesti...

Online Dokumenti