administracijaNačelnik Skupština Servis građanaPoslovni imenikGradski prevozGALERIJA SLIKAKontakt

 

Press centar

 
 • JAVNI POZIV ZA PREDAJU ZAHTJEVA ZA DODJELU PLASTENIKA OD 100M2 SA DODATNOM OPREMOM PUTEM SUFINANSIRANJA
  Petrovo, 1.9.2015

  Na osnovu člana 43. Zakona o lokalnoj samoupravi („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj 101/04, 42/05, 118/05,98/13), člana 57. Statuta opštine Petrovo (Prečišćeni tekst „Službeni glasnik opštine Petrovo“, broj 7/14) i Sporazuma zaključenog između Opštine Petrovo i humanitarnih organizacija „MAID“ i „LDSC“, broj: 02-014-6-72/15 od 10.08.2015.godine, Načelnik opštine Petrovo raspisuje:


  JAVNI POZIV
  ZA PREDAJU ZAHTJEVA ZA DODJELU PLASTENIKA OD 100M2 SA DODATNOM OPREMOM PUTEM SUFINANSIRANJA


  I PREDMET JAVNOG POZIVA

  Predmet javnog poziva je dodjela plastenika po Projektu „Ekonomsko osnaživanje nezaposlenih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima“. Cilj projekta je smanjenje siromaštva i pomoć ekonomskom oporavku u opštini Petrovo. Program je organizovan na principima saradnje i koofinansiranja projekta, gdje je omjer sufinansiranja: 40% Opština Petrovo (980,00 km), 40% Muslim Aid (980,00 km) i 20% korisnik (490,00 km). Vrijednost jednog Startup paketa iznosi 2.450,00 km.

 • U NEDJELJU MANIFESTACIJA „GOSPOJINSKE DJEČIJE RADOSTI“
  Petrovo, 24.8.2015

  Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković poziva roditelje djece rođene u 2015. godini, sa prebivalištem na teritoriji opštine Petrovo, da u nedjelju, 30. avgusta, od 15:00 časova, sa svojim mališanima prisustvuju manifestaciji „Gospojinske dječije radosti“.

  Manifestacija će se održati u ljetnoj bašti Doma kulture u Petrovu a ovom prilikom svi mališani rođeni tokom ove godine na poklon će dobiti biciklo.

 • DJECA TRAŽE ČISTU SPREČU
  Petrovo, 21.8.2015

  Djeca žele čistu rijeku Spreču a na odraslima je da im to omoguće. Ovo je osnovna poruka upućena sa završne konferencije u okviru projekta “Dobre vodne komšije”, koja je juče (20.08.) održana u Lukavcu. U projektu su učestvovali osnovci iz Petrova, Osmaka, Kalesije i Doboj Istoka, a tokom proteklih godinu dana oni su uzorkovali vodu Spreče i njenih pritoka, vršili analize u mini laboratorijama koje su dobili kroz projekat i otkrivali uzročnike zagađenja. Date su i određene preporuke za ublažavanje problema zagađenosti kao što je hitna izrada projektne dokumentacije za izgradnju kanalizacione mreže i prečišćivača otpadnih voda u svim opštinama, ubrzanje radova na izgradnji sanitarnih deponija i sanacija postojećih divljih deponija, uvođenje obaveznog redovnog odvoza smeća za sva domaćinstva ali i strožije kažnjavanje svih koji na bilo koji način zagađuju okolinu.

 • ZAVRŠNICA PROJEKTA „DOBRE VODNE KOMŠIJE“
  Petrovo, 19.8.2015

  Predstavnici projekta „Dobre vodne komšije“, koji je realizovan u Osnovnim školama u Petrovu, Osmacima, Kalesiji i Doboj Istoku, danas su posjetili opštinu Petrovo i tom prilikom sa predstavnicima Opštinske uprave i Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Petrovo razgovarali o postignutim rezultatima i mogućim budućim projektima. Osnovni cilj projekta bilo je jačanje i povezivanje školskih ekoloških sekcija kroz praktičan rad na analizi kvaliteta vode i drugih vidova zagađenja rijeke Spreče i njihov zajednički doprinos na smanjenju njenog zagađenja.

 • ŠAHOVSKI TURNIR U RENOVIRANOM „CEDAMU“
  Petrovo, 26.7.2015

  Šahisti iz Petrova, Gračanice i Klokotnice danas su u „Cedamu“ odigrali šahovski turnir, čime je okončana realizacija projekta „Uređenje omladinskog kluba Cedam Petrovo“. Naime, neformalna grupa mladih iz optina Petrovo i Gračanica osmislila je projekat sanacije štete, koju su u „Cedamu“ nanijele prošlogodišnje poplave, a ujedno i nabavku stolova i stolica za šahiste, čiji se turniri održavaju u ovom prostoru.

 • Više vijesti...

Online Dokumenti