administracijaNačelnik Skupština Servis građanaPoslovni imenikGradski prevozGALERIJA SLIKAKontakt

 

Press centar

 
 • NA OZRENU OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN NESTALIH
  Petrovo, 30.8.2014

  Služenjem parastosa poginulim borcima Vojske Republike Srpske, vojnicima i civilima stradalim u zarobljeništvu i svim Srbima čiji posmrtni ostaci još uvijek nisu proađeni, na Ozrenu je danas održana centralna manifestacija obilježavaja Međunarodnog dana nestalih. Ovom prilikom posebno je ukazano na spor proces pronalaženja i identifikacije srpskih žrtava i na opstrukciju institucija BiH. Na skupu je istaknuto da posljedice rata nisu izbrisane sa 21. novembrom 1995. godine kada je potpisan Dejtonski mirovni sporazum, te da je Srpska nezadovoljna načinom na koji se tretiraju zločini počinjeni nad Srbima. Ukazano je na selektivnu pravdu Haškog tribunala i Suda BiH i ponovljeno da Tužilaštvo BiH, koje je preuzelo kompletnu organizaciju traženja nestalih, nije ništa preduzelo da ovaj proces brže teče.

 • VANREDNA SITUACIJA UKINUTA, STANJE I DALJE IZUZETNO TEŠKO
  Petrovo, 27.8.2014

  Na jutrošnjem zasijedanju Štaba za vanredne situacije opštine Petrovo donesena je odluka o prestanku vanrednog stanja na području opštine, koje je proglašeno nakon olujnog nevremena sa gradom, koje je ovu opštinu zahvatilo u subotu. Konstatovano je da je stanje izuzetno teško a da posledice katastrofalnog nevremena ova lokalna zajednica i njeni građani ne mogu sanirati bez značajne pomoći Vlade Republike Srpske i humanitarnih organizacija.

 • U PETROVU PONOVO PROGLAŠENO STANJE ELEMENTARNE NEPOGODE
  Petrovo, 24.8.2014

  U Petrovu je danas proglašeno stanje elementarne nepogode – grada i olujnog vjetra na teritoriji cijele opštine. Ovakvo stanje prouzrokovalo je olujno nevrijeme praćeno gradom veličine teniske loptice, koje je opštinu Petrovo, a posebno naselja Petrovo i Kakmuž, zahvatilo u subotu oko 17 časova. Pričinjena je ogromna materijalna šteta, posebno na krovovima stambenih objekata, a prema prvim procjenama na teritoriji mjesne zajednice Petrovo skoro da ni jedna kuća nije ostala pošteđena.

 • PETROVO POSJETILA DELEGACIJA RUCZ RS
  Petrovo, 14.8.2014

  U posjeti opštini Petrovo danas je boravila delegacija Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske, predvođena direktorom Veseljkom Elezom. Na sastanku sa načelnikom opštine Ozrenom Petkovićem Elez je upoznat sa razmjerama šteta koje su na teritoriji opštine napravile poplave i klizišta. Ocijenjeno je da je Petrovo jedna od lokalnih zajednica gdje su avgustovske poplave napravile najveće štete.

 • POMOĆ VOLONTERA IZ PADOVE
  Petrovo, 13.8.2014

  Volonteri iz italijanske provincije Padova obezbijediće sredstva za kupovinu udžbenika osnovcima iz porodica koje su pretrpjele štete u majskim i avgustovskim poplavama na području opštine Petrovo. Takođe, biće obezbijeđena i sredstva za kupovinu pogonskog goriva, kao pomoć lokalnoj zajednici u saniranju šteta na infrastrukturnim objektima. Ovo je dogovoreno na sastanku načelnika opštine Petrovo Ozrena Petkovića i predsjednice volonterske organizacije Komitet za održivi razvoj mira iz Padove Marijane Masiero.

 • Više vijesti...

Online Dokumenti