administracijaNačelnik Skupština Servis građanaPoslovni imenikGradski prevozGALERIJA SLIKAKontakt

 

Press centar

 
 • POČELI PRIPREMNI RADOVI NA IZGRADNJI MINI HIDROELEKTRANE NA SPREČI
  Petrovo, 1.12.2016

  Na rijeci Spreči, oko 1000 metara uzvodno od mosta na putu Petrovo – Orahovica, do kraja novembra naredne godine, biće izgrađena mini hidroelektrana „MHE Spreča“. Ovo je rečeno na današnjem sastanku načelnika opštine Petrovo i predstavnika privrednog društva „EEH Hidroenergija“ d.o.o. Gračanica.

 • KONSTITUISANA SKUPŠTINA OPŠTINE
  Petrovo, 30.11.2016

  Sedamnaest odbornika iz devet političkih partija danas su položili svečanu zakletvu i zvanično preuzeli odborničke mandate. Odbornik SDS-a Brano Marjanović novi je predsjednik Skupštine opštine Petrovo. Za njegov izbor glasalo je 12 od 17 odbornika. Inače, Marjanović je neprekidno bio odbornik lokalnog parlamenta od ponovnog osnivanja opštine Petrovo 1991. godine do danas. U svom obraćanju Skupštini novoizabrani predsjednik je izrazio nadu da će svi odbornici, jedinstveno, raditi za dobrobit kompletne lokalne zajednice, te naglasio da će biti prihvatani svi konstruktivni prijedlozi i od pozicije i od opozicije.

 • PETROVO U PROJEKTU RAZVOJA RURALNOG POSLOVANJA – U 2017. RAZVOJ SEOSKE INFRASTRUKTURE
  Petrovo, 29.11.2016

  U Petrovu je juče održan radni sastanak načelnika opštine sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, koji su u svojstvu članova projektnog tima prezentovali Projekat razvoja ruralnog poslovanja, odnosno treću komponentu ovog projekta, koja se odnosi na razvoj seoske infrastrukture. Kako je istaknuto na sastanku, za ove namjene u 2017. godini planirano je 200.000 maraka po opštini, a u projektno područje je ušlo 20 nerazvijenih i izrazito nerazvijenih opština Republike Srpske, među kojima je i opština Petrovo.

 • OBAVJEŠTENJE ZA POLJOPRIVREDNIKE
  Petrovo, 23.11.2016

  Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa prostora opštine Petrovo zainteresovani za proljećnu sadnju krompira, malina i jagoda da se jave u prostorije opštinske uprave (kancelarija br. 68) i upoznaju sa uslovima zasnivanja zasada.

 • FORMIRANA SKUPŠTINSKA VEĆINA PREDVOĐENA SDS-OM
  Petrovo, 17.11.2016

  U Petrovu je danas zvanično formirana skupštinska većina od 11 odbornika, predvođena Srpskom demokratskom strankom, sa kojom će još pet političkih partija zajednički politički djelovati u naredne četiri godine. Pored četiri odbornika SDS-a u većini će biti po dva odbornika DNS-a i NDP-a, te po jedan odbornika SRS RS, Partije ujedinjenih penzionera i SRS – Srpska u sigurne ruke.

 • Više vijesti...

Online Dokumenti