administracijaNačelnik Skupština Servis građanaPoslovni imenikGradski prevozGALERIJA SLIKAKontakt

Vijesti

ŠAHOVSKI TURNIR U RENOVIRANOM „CEDAMU“

Petrovo, 26.7.2015

Šahisti iz Petrova, Gračanice i Klokotnice danas su u „Cedamu“ odigrali šahovski turnir, čime je okončana realizacija projekta „Uređenje omladinskog kluba Cedam Petrovo“. Naime, neformalna grupa mladih iz optina Petrovo i Gračanica osmislila je projekat sanacije štete, koju su u „Cedamu“ nanijele prošlogodišnje poplave, a ujedno i nabavku stolova i stolica za šahiste, čiji se turniri održavaju u ovom prostoru.

Projekat je finansiran od strane USAID-a a preko projekta „PRO-Budućnost“ odnosno fondacije „Mozaik“. Ukupna vrijednost projekta je 9.364,40 KM a ključuje keramičarske, zidarske i fasaderske radove u „Cedamu“ te nabavku 6 stolova i 12 stolica za šahiste, kao i pehara za pobjednike turnira. Pehare su osvojili: Amer Harčin, ŠK Gračanica (1. mjesto), Željko Petković, ŠK "Ozren" (2. mjesto) i Miroslav Tomić, ŠK "Ozren" (3. mjesto). Najmlađa učesnica turnira bila je sedmogodišnja Admira Šabić iz Gračanice.
Ideju za zajednički projekat, kao i samo održavanje turnira, pozdravio je načelnik opštine Petrovo Ozren Petković, koji je, povlačenjem prvog poteza, turnir svečano otvorio.
[ Nazad ]