АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

 

Прес центар

 
 • ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
  10.5.2019

  У Петрову је данас одржана сједница општинског Штаба за ванредне ситуације на којој је разматрано упозорење Републичке управе Цивилне заштите на обилне падавине у дане 12, 13, и 14. мај ове године.

  Донесени су закључци према којима су сви чланови Штаба обавезни да у наредном периоду буду у приправности, а виши стручни сарадници за инфраструктуру и заштиту и спашавање, као и представнци ЈКП "Вода", у задатак су добили да изврше обилазак алтернативног путног правца Врла страна - Субашин поток, и предузму неопходне радње како би исти био оспособљен за одвијање саобраћаја.

  Такође, у задатак поменутим службеницима Општинске управе дато је и да сагледају стање пропуста, мостова и ријечних корита и предузму неопходне радње за прочишћавање истих, како би могли пропустити повећан доток воде.

  Одмах након састанка извршено је постављање врећа с пијеском на критичним тачкама око објеката зграде општине, Полицијске станице и Дома културе у Петрову, како би се спријечило продирање воде у унутрашњост објеката.

  Начелник општине Озрен Петковић још једном је упутио позив суграђанима да и они лично предузму мјере и радње с циљем одбране имовине од евентуалних поплава.

  "Ми се надамо да нећемо бити погођени поплавама или другим елементарним непогодама, али, обзиром на прогнозиране количине падавина у наредним данима, морамо се припремити и на најгоре, колико год је у нашој моћи. Из ранијег периода имамо одређене показатеље која су то подручја најкритичнија, знају то и наши суграђани чија су имања или домаћинства била поплављена, те посебно њих, али и све остале суграђане, још једном молим да ураде све што могу како би заштитили своју имовину и наравно животе", истакао је Петковић, нагласивши да је већ јутрос ангажована механизација на прочишћавању пружних пропуста и канала.

  "На жалост ми смо већ неколико пута осјетили силу природе, пред којом смо скоро па немоћни. Али надам се да ће након свих подузетих мјера, и онога што грађани предузму на самозаштити, уколико се и остваре најцрње прогноозе, последице бити далеко блаже него што је то било раније", закључио је Петковић.

 • ЈАВНИ ПОЗИВ за суфинансирање пројеката по принципу „марка на марку“
  Петрово, 23.4.2019

  На основу члана 74. Статута општине Петрово („Службени гласник општине Петрово“, број 8/17) и члана 4. Правилника о утврђивању критерија за додјелу буџетских средстава по принципу „марка на марку“ („Службени гласник општине Петрово“, број 4/18), Начелник општине Петрово расписује

  ЈАВНИ ПОЗИВ
  за суфинансирање пројеката по принципу „марка на марку“

 • КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА СТИПЕНДИСТА
  Петрово, 11.4.2019

 • ПРИЈАВЕ И ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ ЛИСТА СТИПЕНДИСТА ЗА 2019. ГОДИНУ
  Петрово, 2.4.2019

 • ЈАВНИ КОНКУРС
  Петрово, 21.3.2019

  РЕПУБЛИКА СРПСКA
  НАЧЕЛНИК
  ОПШТИНСКА УПРАВА
  ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ПРОСТОРНО УРЕЂЕЊЕ И
  СТАМБЕНМО КОМУНАЛНЕ ПОСЛОВЕ
  ПЕТРОВО

  Број: 05/1-36-1-44/19
  Датум, 20.03.2019.године

  На основу члана 142.став 7. Закона о уређењу простора и грађењу („Службени гласник Републике Српске“ број 40/13, 106/15 и 3/16) и члана 7. тачка 3. Правилника о вршењу техничког прегледа објекта и осматрању тла и објеката у току њихове употребе („Службени гласник Републике Српске“, број 100/13), Одјељење за просторно уређење и стамбено комуналне послове Општинске управе општине Петрово, р а с п и с у ј е

  Ј А В Н И К О Н К У Р С
  ЗА ФОРМИРАЊЕ ЛИСТЕ ПРАВНИХ И ЛИСТЕ ФИЗИЧКИХ ЛИЦА
  КАО ПОЈЕДИНАЧНИХ ЧЛАНОВА КОМИСИЈЕ
  ЗА ПОСЛОВЕ ТЕХНИЧКОГ ПРЕГЛЕДА ОБЈЕКАТА

 • Више вијести...

Документи