АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

 

Прес центар

 
 • НА ОЗРЕНУ ОБИЉЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН НЕСТАЛИХ
  Петрово, 30.8.2014

  Служењем парастоса погинулим борцима Војске Републике Српске, војницима и цивилима страдалим у заробљеништву и свим Србима чији посмртни остаци још увијек нису проађени, на Озрену је данас одржана централна манифестација обиљежаваја Међународног дана несталих. Овом приликом посебно је указано на спор процес проналажења и идентификације српских жртава и на опструкцију институција БиХ. На скупу је истакнуто да посљедице рата нису избрисане са 21. новембром 1995. године када је потписан Дејтонски мировни споразум, те да је Српска незадовољна начином на који се третирају злочини почињени над Србима. Указано је на селективну правду Хашког трибунала и Суда БиХ и поновљено да Тужилаштво БиХ, које је преузело комплетну организацију тражења несталих, није ништа предузело да овај процес брже тече.

 • ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА УКИНУТА, СТАЊЕ И ДАЉЕ ИЗУЗЕТНО ТЕШКО
  Петрово, 27.8.2014

  На јутрошњем засиједању Штаба за ванредне ситуације општине Петрово донесена је одлука о престанку ванредног стања на подручју општине, које је проглашено након олујног невремена са градом, које је ову општину захватило у суботу. Констатовано је да је стање изузетно тешко а да последице катастрофалног невремена ова локална заједница и њени грађани не могу санирати без значајне помоћи Владе Републике Српске и хуманитарних организација.

 • У ПЕТРОВУ ПОНОВО ПРОГЛАШЕНО СТАЊЕ ЕЛЕМЕНТАРНЕ НЕПОГОДЕ
  ПЕТРОВО, 24.8.2014

  У Петрову је данас проглашено стање елементарне непогоде – града и олујног вјетра на територији цијеле општине. Овакво стање проузроковало је олујно невријеме праћено градом величине тениске лоптице, које је општину Петрово, а посебно насеља Петрово и Какмуж, захватило у суботу око 17 часова. Причињена је огромна материјална штета, посебно на крововима стамбених објеката, а према првим процјенама на територији мјесне заједнице Петрово скоро да ни једна кућа није остала поштеђена.

 • ПЕТРОВО ПОСЈЕТИЛА ДЕЛЕГАЦИЈА РУЦЗ РС
  Петрово, 14.8.2014

  У посјети општини Петрово данас је боравила делегација Републичке управе Цивилне заштите Републике Српске, предвођена директором Весељком Елезом. На састанку са начелником општине Озреном Петковићем Елез је упознат са размјерама штета које су на територији општине направиле поплаве и клизишта. Оцијењено је да је Петрово једна од локалних заједница гдје су августовске поплаве направиле највеће штете.

 • ПОМОЋ ВОЛОНТЕРА ИЗ ПАДОВЕ
  Петрово, 13.8.2014

  Волонтери из италијанске провинције Падова обезбиједиће средства за куповину уџбеника основцима из породица које су претрпјеле штете у мајским и августовским поплавама на подручју општине Петрово. Такође, биће обезбијеђена и средства за куповину погонског горива, као помоћ локалној заједници у санирању штета на инфраструктурним објектима. Ово је договорено на састанку начелника општине Петрово Озрена Петковића и предсједнице волонтерске организације Комитет за одрживи развој мира из Падове Маријане Масиеро.

 • Више вијести...

Документи