АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

 

Прес центар

 
 • ОСНОВАНО ЗАВИЧАЈНО УДРУЖЕЊЕ „ОЗРЕН“
  Петрово, 29.1.2015

  Озренци који су током последњег одбрамбено-отаџбинског рата били присиљени да напусте своје домове и населили се у Добоју ових дана окупљају се у завичајно удружење „Озрен“. Ријеч је о невладином, нестраначком удружењу чији ће задатак бити да брине о становништву које тренутно живи у Добоју а поријеклом је из озренских села која су у саставу федералних општина Лукавац, Бановићи и дијела Завидовића.
  „Циљ нам је чување успомене на родни крај, да забиљежимо и сачувамо све што се дешавало на просторима ових озренских села“, рекао је предсједник Скупштине удружења Војо Стјепановић, истакавши да је првенствени циљ почетак градње спомен обиљежја борцима последњег одбрамбено-отаџбинског рата са ових простора.
  „То ће бити споменик у облику спомен-капеле која ће бити подигнута у порти цркве Свете Тројице у Тумарама. У унутрашњости капеле биће уклесана имена свих бораца овог краја који су живот дали у одбрани Републике Српске“, истакао је Стјепановић, најавивши и издавање монографије овог краја и књиге „Ратни пут Друге озренске бригаде“.

 • ПОТВРЂЕНА ИСПРАВНОСТ ВОДЕ ЗА ПИЋЕ
  Петрово, 26.1.2015

  Најновији резултати анализе воде, рађене у Институту за воде из Бијељине, показали су да је вода исправна за пиће.
  Овај пут је анализа проширена, односно рађена је физичко-хемијска и проширена анализа на тешке метале.
  Конкретно, анализирано је присуство живе, жељеза, мангана, кадмијума, олова, никла, арсена, бакра, цинка, хрома и антимона. Резултати свих испитивања су испод границе дозвољеног, односно показали су да је вода исправна за пиће.
  Узорци воде и овај пут узети су на извориштима Јама и Волујак и у основним школама у Петрову и Какмужу.

 • ДУКАТ ЗА ПРВУ БЕБУ РОЂЕНУ У 2015. ГОДИНИ У ОПШТИНИ ПЕТРОВО
  Петрово, 23.1.2015

  Начелник општине Петрово Озрен Петковић даровао је златним дукатом прву бебу рођену у овој години на територији општине. „Позлаћен“ је малени Петар Радић, рођен шестог јануара, иначе прво дијете Сузане и Бориса Радић из Кртове.
  „Било ми је задовољство посјетити малог Петра, који је самим рођењем имао толико среће да уђе у историју наше општине као прва беба даривана дукатом од стране општине. Пожелио сам му да га срећна звијезда прати цијели живот“, рекао је начелник Петковић, нагласивши да ће настојати да даривање прве бебе рођене у новој години постане традиционално.

 • НЕМА ПОВЕЋАЊА КОНЦЕНТРАЦИЈЕ ЖИВЕ У ВОДИ
  Петрово, 16.1.2015

  Резултати анализа узорака воде, обављених у Институту за заштиту здравља из Бања Луке и Институту за воде из Бијељине, показали су да НЕМА повећане концентрације живе у води. Анализирани су узорци воде узети на извориштима Јама у Петрову и Волујак у Какмужу, као и у просторијама основних школа у Петрову и Какмужу.
  Након опречних резултата анализа поменутих института половином децембра прошле године, техничари оба института, у присуству републичког инспектора, извршили су истовремено узорковање воде на четири локације 29.12.2014. године, рађене су одвојене анализе, а сви резултати овај пут су показали да нема повећања концентрације живе у води.

 • ШВИЦАРСКА АМБАСАДА ДОНИРАЛА ЗИМСКА ОДИЈЕЛА ЗА РАДНИКЕ КОМУНАЛНОГ ПРЕДУЗЕЋА
  Петрово, 16.1.2015

  Захваљујући донацији Амбасаде Швицарске у БиХ радници ЈКП „Вода“ Петрово опремљени су квалитетним зимским радним одијелима, што ће значајно допринијети побољшању услова рада на терену.
  Комплет одијела садржи радне хлаче, комбинезон, зимску јакну, прслук, капу и кожне чизме.
  Вриједност донације је 3600 КМ а иста је резултат добре сарадње са Амбасадом Швицарске, коју је успоставио директор ЈКП „Вода“ Бојан Марјановић.

 • Више вијести...

Документи