АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

 

Прес центар

 
 • У НЕДЈЕЉУ МАНИФЕСТАЦИЈА „ГОСПОЈИНСКЕ ДЈЕЧИЈЕ РАДОСТИ“
  Петрово, 24.8.2015

  Начелник општине Петрово Озрен Петковић позива родитеље дјеце рођене у 2015. години, са пребивалиштем на територији општине Петрово, да у недјељу, 30. августа, од 15:00 часова, са својим малишанима присуствују манифестацији „Госпојинске дјечије радости“.

  Манифестација ће се одржати у љетној башти Дома културе у Петрову а овом приликом сви малишани рођени током ове године на поклон ће добити бицикло.

 • ДЈЕЦА ТРАЖЕ ЧИСТУ СПРЕЧУ
  Петрово, 21.8.2015

  Дјеца желе чисту ријеку Спречу а на одраслима је да им то омогуће. Ово је основна порука упућена са завршне конференције у оквиру пројекта “Добре водне комшије”, која је јуче (20.08.) одржана у Лукавцу. У пројекту су учествовали основци из Петрова, Осмака, Калесије и Добој Истока, а током протеклих годину дана они су узорковали воду Спрече и њених притока, вршили анализе у мини лабораторијама које су добили кроз пројекат и откривали узрочнике загађења. Дате су и одређене препоруке за ублажавање проблема загађености као што је хитна израда пројектне документације за изградњу канализационе мреже и пречишћивача отпадних вода у свим општинама, убрзање радова на изградњи санитарних депонија и санација постојећих дивљих депонија, увођење обавезног редовног одвоза смећа за сва домаћинства али и строжије кажњавање свих који на било који начин загађују околину.

 • ЗАВРШНИЦА ПРОЈЕКТА „ДОБРЕ ВОДНЕ КОМШИЈЕ“
  Петрово, 19.8.2015

  Представници пројекта „Добре водне комшије“, који је реализован у Основним школама у Петрову, Осмацима, Калесији и Добој Истоку, данас су посјетили општину Петрово и том приликом са представницима Општинске управе и Основне школе „Вук Караџић“ Петрово разговарали о постигнутим резултатима и могућим будућим пројектима. Основни циљ пројекта било је јачање и повезивање школских еколошких секција кроз практичан рад на анализи квалитета воде и других видова загађења ријеке Спрече и њихов заједнички допринос на смањењу њеног загађења.

 • ШАХОВСКИ ТУРНИР У РЕНОВИРАНОМ „ЦЕДАМУ“
  Петрово, 26.7.2015

  Шахисти из Петрова, Грачанице и Клокотнице данас су у „Цедаму“ одиграли шаховски турнир, чиме је окончана реализација пројекта „Уређење омладинског клуба Цедам Петрово“. Наиме, неформална група младих из оптина Петрово и Грачаница осмислила је пројекат санације штете, коју су у „Цедаму“ нанијеле прошлогодишње поплаве, а уједно и набавку столова и столица за шахисте, чији се турнири одржавају у овом простору.

 • ЗАВРШЕНА ГРАДЊА „СУВОГ МОСТА“ У КАРАНОВЦУ
  Петрово, 23.7.2015

  Пројекат изградње „сувог моста“ у Карановцу, суфинансиран од стране Амбасаде Краљевине Норвешке, Развојног програма Владе РС и Општине Петрово, у завршној је фази. Наиме, грађевински радови су завршени и мост се већ користи.
  У складу са законским прописима слиједи завршни извјештај надзорног органа, технички пријем, употребна дозвола и отварање моста, односно формална предаја објекта на коришћење крајњим корисницима.
  У складу са потписаним уговорима и споразумима о сарадњи по завршетку свих активности слиједи Финални извјештај (финансијски и наративни) даваоцима грант средстава и партнерима на пројекту.

 • Више вијести...

Документи