АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

 

Прес центар

 
 • ОПШТИНА ПЕТРОВО ИНТЕРЕСАНТНА ИНВЕСТИТОРИМА ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ
  Петрово, 25.5.2015

  Представник и један од директора корпорације „GABS AG“ из Швајцарске Lorenzo Palazzolo боравио је у општини Петрово с циљем сагледавања могућности за инвестирање на подручју наше општине. На састанку са начелником општине изразио је жељу за инвестирање на овом подручју, уколико постоје „реални“ пројекти.
  „За почетак сам упознао људе одавде и пријатно сам изненађен, видим да овдје постоји велики потенцијал“, истакао је Palazzolo.
  „Био је ово први корак, надам се, успјешне сарадње. Наредних дана ми ћемо конкретизовати идеје за пројекте а прелиминарно смо договорили да ускоро буде организован шири састанак, са потенцијалним инвеститорима из Швајцарске, гдје ће бити презентоване могућности општине Петрово“, рекао је Озрен Петковић, начелник општине.

 • „ОМЛАДИНСКА БАНКА“ ОПШТИНЕ ПЕТРОВО - НАЈБОЉА ПРАКСА РАДА С МЛАДИМА У ЗЕМЉАМА ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ
  Петрово, 21.5.2015

  Општина Петрово је једина локална заједница из Републике Српске и Босне и Херцеговине, односно једна од пет општина из земаља Југоисточне Европе, која је награђена за пројекат најбоље праксе у области родне равноправности и рада са младима. Награду је додијелио НАЛАС (Мрежа асоцијација локалних самоуправа земаља Југоисточне Европе) на годишњем Форуму власти земаља Југоисточне Европе, одржаном у Пловдиву (Бугарска) од 16. до 19. маја.

 • ПОЧЕЛА САНАЦИЈА „МРАМОРА“ У КАЛУЂЕРИЦИ
  Петрово, 20.5.2015

  У Калуђерици су почели радови на санацији рударског одмаралишта „Мрамор“, које је у власништву манастира Озрен, а које ће бити преуређено у православни омладински камп. Обновљени објекат биће смјештајног капацитета са 36 кревета, уз комплетну савремену пратећу опрему и садржаје за боравак омладине из Епархије и дијаспоре. Сам објекат биће генерално реновиран, собе, мокри чворови, кухиња, трпезарија, учионице са школским инвентаром, као и простор око кампа. План је да објекат буде у функцији током цијеле године, што ће имати велики значај, не само за манастир Озрен него и за цијелу општину Петрово.

 • ДВАДЕСЕТА ГЕНЕРАЦИЈА МАТУРАНАТА СРЕДЊОШКОЛСКОГ ЦЕНТРА ПЕТРОВО
  Петрово, 14.5.2015

  Ученици четрнаесте генерације економских техничара и седме генерације заваривача, односно двадесете генерације Средњошколског центра Петрово, прославом матуре закорачили су у свијет одраслих. Некима од њих ово образовање биће добра одскочна даска за наставак школовања, други ће већ за који дан кренути у потрагу за запослењем, а и једни и други су свјесни да ће им одлука шта и куда даље вјероватно бити једна од најважнијих у животу.

 • ОЗРЕНСКИ ПЛАНИНАРСКИ МАРАТОН - 05. - 07. ЈУН
  Петрово, 13.5.2015

 • Више вијести...

Документи