АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

 

Прес центар

 
 • ОБАВЈЕШТЕЊЕ
  Петрово, 28.6.2016

  Р Е П У Б Л И К А С Р П С К А
  О П Ш Т И Н А П Е Т Р О В О
  Н А Ч Е Л Н И К
  О П Ш Т И Н С К А У П Р А В А
  ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ПРОСТОРНО УРЕЂЕЊЕ
  И СТАМБЕНО КОМУНАЛНЕ ПОСЛОВЕ
  П Е Т Р О ВО


  Број: 05/1-36-1-64/16
  Датум, 28.06.2016.год.


  На основу члана 4. став 3. Правилника о поступку одобравања експлоатационог поља и начину вођења евиденције о одобреним експлоатационим пољима („Службени гласник Републике Српске“ број 42/13), а у вези са чланом 19. Закона о рударству („Службени гласник Републике Српске“ број 59/12), Одјељење за просторно уређење и стамбено комуналне послове Општинске управе општине Петрово

 • ЦЕНТРАЛНА ПРОСЛАВА ВИДОВДАНА НА ОЗРЕНУ
  Петрово, 21.6.2016

  Видовдан, Крсна слава Војске Републике Српске и 3. пјешадијског (Република Српска) пука, обиљежиће се у уторак, 28.јуна, у порти манастира Озрен. Како је предвиђено протоколом у девет часова почеће Света архијерејска литургија, након чега ће бити служен парастос свим погинулим српским борцима од Косовског боја до данас. Славски обред започеће у дванаест часова.
  На састанку, који је данас начелник општине Озрен Петковић одржао са командантом 3. Пјешадијског (Република Српска) пука, бригадиром Недељком Копузом и његовим сарадницима, истакнуто је да се очекује долазак око хиљаду гостију, на челу са чланом Предсједништва БиХ Младеном Иванићем, предсједником Републике Српске и министрима у Влади РС, затим припадници 3. Пјешадијског (Република Српска) пука и борачких категорија из дванаест општина Добојске регије. Како је наглашено тежиште овогодишње централне прославе Видовдана стављено је на борачку популацију из општине Петрово.

 • ПЕТРОВО: МАЛА ОПШТИНА СА ВЕЛИКИМ ИЗВОЗОМ
  Петрово, 17.6.2016

  Привреда општине Петрово остварила је у 2015. години трговинску размјену са иностранством у вриједности од 64,46 милиона марака, од чега је 19,174 милиона марака увоз а 45,286 милиона извоз. У поређењу са 2012. годином укупна робна размјена повећана је за 46,349 милиона марака, од чега је повећање увоза за 13,008 а повећање извоза за 33,341 милиона.
  Подаци Привредне коморе Добој показују да из године у годину расте извоз привреде општине Петрово и да је ова релативно мала општина на трећем мјесту по обиму извоза у Добојској регији, одмах иза Дервенте и Теслића, а испред Добоја, Брода, Вукосавља, Модриче, Станара и Шамца.

 • ОСВЕЋЕН ХРАМ СВЕТОГ ЦАРА КОНСТАНТИНА И ЦАРИЦЕ ЈЕЛЕНЕ У СОЧКОВЦУ
  Петрово, 3.6.2016

  У насељу Сочковац у општини Петрово данас је освећен новосаграђени храм посвећен Светом цару Константину и царици Јелени. Освећење је обавио Његово Преосвештенство Владика Зворничко-Тузлански Хризостом.

 • ТРЕЋЕГ ЈУНА ОСВЕЋЕЊЕ ХРАМА У СОЧКОВЦУ
  Петрово, 1.6.2016

  Српска православна црквена општина Сочковац позива вјернике и све људе добре воље да у петак, 03.06.2016. године, присуствују освећењу новоизграђеног храма „Светог цара Константина и царице Јелене“ у Сочковцу.

 • Више вијести...

Документи