АдминистрацијаНачелник Скупштина Сервис грађанаПословни именикГрадски превозГАЛЕРИЈA СЛИКАКонтакт

 

Прес центар

 
 • „ПРО-БУДУЋНОСТ“ ЈЕДАН ОД НАЈУСПЈЕШНИЈИХ ПРОЈЕКАТА У ОПШТИНИ ПЕТРОВО
  Петрово, 20.11.2015

  Захваљујући пројекту „ПРО-Будућност“ (Повјерење, разумијевање, одговорност за будућност), у ком је општина Петрово у пару са општином Грачаница, у протекле двије године на територији наше општине, реализовани су пројекти вриједности 34.169 марака. Ријеч је о бесповратним новчаним средствима које је кроз „ПРО-Будућност“, односно преко Фондације Мозаика и CRS-a (Catholic Relief Services) као имплементатора пројекта, донирао УСАИД. Међу финансираним пројектима су санација штета од поплава у Кино сали Дома културе у Петрову и у „Цедаму“ у згради општине, као и санација штете на објекту свлачионице ФК „Озрен“ која је настала након елементарне непогоде у августу прошле године, када је јак град уништио кров објекта.
  „Прве двије године реализације пројекта ПРО-Будућност у нашој општини можемо оцијенити као изузетно добре. Из Фонда солидарности овог пројекта добили смо средства када су нам била најпотребнија и захваљујући томе санирали штете од поплава у три објекта. Поред тога реализовани су и пројекти кроз које је набављена опрема за женски фудбалски клуб и изложбени штандови за Културно-туристички и спортски центар а у току је и реализација пројекта који ће омогућити курсеве односно обуку заинтересованих за старе, скоро изумрле, занате као што је ткање. Дакле пројекат ПРО-Будућност је један од најбољих пројеката који се реализују у општини Петрово“, рекао је у својој оцјени пројекта начелник општине Петрово Озрен Петковић.

 • ОДРЖАНА ДВАДЕСЕТ СЕДМА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ПЕТРОВО
  Петрово, 18.11.2015

  На данашњој двадесет седмој редовној сједници Скупштине општине Петрово усвојен је нацрт ребаланса буџета општине за ову годину којим је предложено повећање прихода са 2.322.690,00 КМ на 2.347.970,00 КМ, односно за 25.280,00 КМ. Усвојен је и нацрт буџета општине за 2016. годину којим су укупна буџетска средства планирана у износу од 2.385.910,00 КМ, што представља 2,72% више прихода у односу на буџет за 2015. годину. Оба документа упућена су у јавну расправу, која ће бити проведена деветнаестог и двадесетог новембра, након ћега ће се ребаланс буџета за ову и буџет за наредну годину у форми приједлога наћи на наредном скупштинском засиједању.

 • МИНИСТАР МИРЈАНИЋ У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ ОПШТИНИ ПЕТРОВО
  Петрово, 18.11.2015

  У ком правцу водити активности како би се извршила санација инфраструктурних оштећења од прошлогодишњих поплава на територији општине Петрово била је тема данашњег састанка начелника општине Озрена Петковића са министром пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стевом Мирјанићем, одржаном у Петрову.
  „Општиња Петрово је већ поднијела захтјев Фонду солидарности који је наше министарство обрадило и сигурно у наредним данима треба очекивати сједницу Управног одбора Фонда на којој ће овај захтјев бити разматран. Надам се да ћемо наћи рјешење да се што прије уђе у реализацију и санацију ових отворених питања у општини Петрово“, рекао је након састанка министар Мирјанић, нагласивши да ће дио средстава за санацију општина Петрово обезбиједити из кредитних средстава Свјетске банке намијењених за санацију последица од поплава.
  Начелник општине Петрово Озрен Петковић изразио је наду да ће општина Петрово ипак добити средства из Фонда солидарности како би се што мање кредитно задужила.

 • ОБАВЈЕШТЕЊЕ О СПРОВОЂЕЊУ ЈАВНИХ РАСПРАВА
  Петрово, 18.11.2015

  Јавне расправе о Нацрту ребаланса буџета општине за 2015. годину и Нацрта буџета општине Петрово за 2016. годину, према одлуци начелника општине, биће одржане у следећим терминима:

  1. 19.11.2015.год (четвртак) у 12:00 буџетски корисници (Цедам);
  2. 19.11.2015.год (четвртак) у 14:00 МЗ Калуђерица (канцеларија МЗ);
  3. 19.11.2015.год (четвртак) у 15:30 МЗ Порјечина (Основна школа);
  4. 19.11.2015.год (четвртак) у 17:00 МЗ Кртова (Дом културе);
  5. 19.11.2015.год (четвртак) у 19:00 МЗ Петрово (Цедам);
  6. 20.11.2015.год (петак) у 15:00 МЗ Какмуж (Основна школа);
  7. 20.11.2015.год (петак) у 17:00 МЗ Сочковац (Дом културе);
  8. 20.11.2015.год (петак) у 19:00 МЗ Карановац (Дом културе).

 • АКЦИЈА БЕСПЛАТНОГ МЈЕРЕЊА ШЕЋЕРА У КРВИ
  Петрово, 10.11.2015

  Чланови Удружење дијабетичара „Дијабета“ Добој, у сарадњи са општином Петрово, данас су провели акцију бесплатног мјерења шећера у крви. Вриједност шећера у крви и висина крвног притиска прво су мјерени запосленима у Општинској управи а потом је на пулту испред зграде општине мјерење настављено за све грађане који су жељели да контролишу овај сегмент свог здравственог стања.
  „Измјерени резултати нису забрињавајући код већине грађана који су се укључили у ову акцију, међутим имали смо пар случајева високе вриједности шећера код пацијената који до сада никад нису имали проблеме са дијабетесом, односно нису вршили мјерења. Њима смо савјетовали да се што прије јаве свом породичном љекару како би започели лијечење, јер ово обољење, ако се адекватно и благовремено не лијечи, може проузроковати тешке последице по укупно здравље човјека“, рекла је Љиља Милановић, секретар Удружења дијабетичара „Дијабета“ Добој.

 • Више вијести...

Документи